Bevægelsesprofil

På Skovlyst lægger vi stor vægt på krop og bevægelse. Det er vigtigt for os at skabe et bredt bevægelsesmiljø, der rammer alle vores børn. Det prøver vi ved at skabe fysiske aktiviteter, der lokker børnene ind i en spændende verden, hvor der er højt til loftet, smilet er i højsædet og pulsen kommer op.

Igennem disse aktiviteter prøver vi at motivere børnene i alle aldre til et aktivt liv fyldt med bevægelsesglæde, frisk luft og sunde relationer. Derudover anerkender vi også vigtigheden i, at understøtte den fysiske forandring i børnenes liv, fremme den enkeltes sundhed og forebygge evt. kommende livsstilssygdomme. 

Vi forsøger også at være medaktør i et aktivt Sørbymagle. Det gør vi ved at støtte op om lokalsamfundets idrætsmiljøer – både de store og små. Det sker i praksis ved, at vi opsøger eller inviterer idrætsklubberne til at deltage og planlægge turneringer.

I hele huset tilbyder vi ugentligt bevægelsesaktiviteter, hvor børnene har stor medbestemmelse og ejerskab. Det gør vi gennem en fast dialog, SFO’ens aktivitets-og interessetavler samt efterfølgende evalueringer af aktiviteterne. Disse tavler udfylder børnene selv eller med hjælp fra os voksne. Det er med til, at vi har en finger på pulsen, og derigennem kender børnenes konkrete interesser. Denne model er med til at fastholde et spændende og målrettet bevægelsesmiljø, som vi tror på kan danne et fundament for livslange sunde vaner.

Siden er sidst opdateret 10. januar 2023